Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Köpek Maması Ne Sıklıkla Değiştirilmelidir?

02-02-2024 14:33
Köpek Maması Ne Sıklıkla Değiştirilmelidir?

Köpeklerin ihtiyaç ve gereksinimleri, zamanla değişen sağlık durumları gözetilerek mama değişimi gerçekleştirilmektedir. Mama değişimi sırasında alışık olduğu mama yerine farklı mamayı yemeye başlayan köpekler bu süreçte uyum sorunu yaşayabilmektedir. Bu çok normaldir. Gerektiği zaman gerektiği şekilde yapılan bir mama değişimi köpekler için oldukça faydalıdır. Bu değişim sürecini veterineriniz ile birlikte daha kolay  yürütebilirsiniz. 

Köpek Maması Değiştirilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Farklı bir köpek mamasına geçiş yapılırken kesinlikle hızlı bir geçiş aşaması olmamalıdır. En az  7 günlük bir süreçte mama değişimi aşamalı olarak yapılmalıdır.  Bu süreçte eski mama kademeli olarak günden güne azaltılmalı yeni mama ise kademeli olarak arttırılmalıdır.Eğer köpeğiniz yeni mamaya alışmakta sorun yaşıyorsa yeni mamada değiştirilerek farklı bir mamaya geçiş yapılmalıdır. 


Köpek Maması Değişimi Tüy Döker Mi?

Mama değişimi aşamasında köpeklerde tüy dökülmesi yaşanabilmektedir Geçiş aşamasında  köpeğinize uygun olmayan mama seçimi  tüy dökülmesine sebebiyet verebilirsiniz. Lakin kimi zamanda mama değişimi tüy dökülme sorunu yüzünden yapılmaktadır. Yani tüy dökülmesi mama değişimi konusunda hem neden hemde sonuçtur. Bu konuda Advance Somon Balıklı yetişkin köpek maması, köpeklerinizin geçiş aşamasında ki mide hassasiyeti ve tüy bakımı için doğru bir seçim olacaktır.


Köpeklerde Mama Değişimi Zararlı Mıdır?

Köpek maması değişimi gerekli görüldüğü durumlarda, ihtiyacına yönelik olmak üzere faydalıdır. Mama değişimini zararlı hale getiren hızlı bir şekilde mamaya geçiş ve uygun olmayan bir mama kullanımıdır. Bununla birlikte köpeğiniz sağlıklıysa ve mamasından memnun ise sık sık mama değişimi yapmamalısınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.