Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Köpek Maması İçeriği Nasıl Olmalı?

11-12-2023 15:08
Köpek Maması İçeriği Nasıl Olmalı?

Aktif ve sağlıklı köpeklerin sürekli olarak ihtiyaç duyduğu besin maddelerini almaları gerekmektedir. Bu sebeple kaliteli bir köpek maması hem ihtiyaçlarını tam olarak karşılar hem de onun sağlıklı olmasını destekler. Peki ama doğru köpek maması içeriği nasıl olmalı? 

Doğru Köpek Maması İçeriği

Bu konuda kesin ve net bir çizgi bulunmamaktadır. Köpeğinizin yaşına, cinsine ve sağlık durumuna göre tercih edeceğiniz mamalar değişkenlik gösterebilir. Yalnız türü ve içeriği her ne olursa olsun en kaliteli protein, yağ ve karbonhidrat kaynaklarını kullanması gerekmektedir. 

Bazı köpekler yapıları gereği daha yoğun protein ve yağ ihtiyacına sahipken, bazıları için sıkı bir diyet listesi uygulanabilir. Bu sebepledir ki, köpeklerinizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bir mama tercihinde bulunabilirsiniz. 

Protein Kaynağı Köpek Mamaları

Hiç şüphesiz köpeklerin en ana besin kaynağı olan proteini bol miktarda ve sağlıklı bir şekilde alması önemlidir. Köpeğinizin ağzına attığı her mama tanesinin içinde kuru madde bazında dörtte birlik oranda protein olması önem arz eder. Bizler petpal.com.tr olarak en kaliteli köpek maması seçeneklerini size ulaştırmaya devam ediyoruz. Dilediğiniz en kaliteli köpek maması seçeneklerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Adresimizde satışını yaptığımız köpek mamaları %100 orijinal olup, uzman ekiplerimiz tarafından düzenli olarak kontrolü sağlanmaktadır. 

Protein dışında yağ kaynağına da dikkat etmek önem arz eder. Çünkü yağ köpekler için önemli bir enerji kaynağıdır. Bunun oranınınsa en azından %15 olması gerekir. Bir de kaynağı önemlidir hayvansal yağ mı yoksa bitkisel yağ mı tercih edildiğine dikkat etmeniz önem arz eder. Bu aradaki basit fark köpeklerinizin sindirim sistemi sağlığı açısından da son derece önemlidir. Protein ve yağ dışında karbonhidratlarında %20 oranında olması gerekmektedir. Bu da daha çok sindirim sistemi başta olmak üzere köpeğinizin sağlığı açısından önemlidir.

Vitamin ve Minerallere Dikkat Edin

Genellikle kaliteli köpek mamalarında vitaminlerin kaynağı belirtilmektedir. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi ve hastalıklardan korunması için vitamin ve mineral bakımından zengin gıdalarla beslenmesi önem arz eder.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.