Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

14-12-2023 14:14
Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kediler, yaşlarına, türlerine ve hatta sağlık durumlarına göre farklı besin maddelerine ihtiyaç duymaktadırlar. Doğru mamanın tercih edilmesi kedinizin sağlığı ve mutluluğu açısından büyük önem arz eder. Petpal.com.tr adresinde %100 orijinal ve en kaliteli kedi mamalarını size ulaştırıyoruz. Sadece kedinizin özelliğine göre doğru kedi maması tercihinde bulunabilirsiniz. Peki ama kedi maması seçerken öncelikle dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kedi Maması Neye Göre Seçilir?

Doğru kedi maması tercihi pek çok faktöre bağlıdır. Kedinizin zevkle mamayı tüketmeye devam etmesi için onu iyi tanımanı gerekebilir. Bu sebeple ilk olarak dikkat edilmesi gereken unsurlar kedinin yaşı ve kilosudur.

Yavru kediler için özel formda ve besleyicilikte üretilen mamalar onun daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır. Bir de kilosu fazla olan kediler için besleyici değeri nispeten düşük diyet mamaları da satın alabilirsiniz. Bunlar sayesinde kilo kontrolü yapılabilir. Tam tersi olarak zayıf kediler için de kilo almaya yardımcı olan mamaları satın alabilirsiniz. 

Kedinizin Sağlık Durumu Önemlidir

Kedinizin cinsine bağlı olarak farklı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bunlar için özel olarak hazırlanmış kedi mamalarını tercih ederek (örneğin böbrek hastalıklarına karşı) kedinizin sağlığını korumasına yardımcı olabilirsiniz. Kedinizin yaşam tarzı da çok önemlidir. Bazı kediler daha hareketli ve aktifken bazıları daha durgun olabilir. Bu durumda da mama içeriğinde bulunan enerji verici faktörleri göz önünde bulundurmak önem arz eder. Bu konuda genellikle paw paw kedi maması 15 kg en fazla tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır.

Bunları Yapmadan Mama Almayın

Piyasada her zaman için kaliteli bir satıcıdan mama almaya gayret gösterin. Mama etiketini dikkatli bir şekilde okuyun. Bu konuda içerik listesi, üretim – son kullanma tarihi gibi bilgileri atlamayın. Bir diğer önemli konu başlığı ise mama içeriğidir! Doğru içeriğe sahip olmayan mamalar kedilerinize yarardan çok zarar verebilir. Bu sebeple içeriğine özen gösterin. 

Şunu unutmamak gerekir ki, kaliteli mama satın almak hem kedinizin mutluluğu hem de uzun ömürlü olması açısından son derece önemlidir. Taze, et, balık gibi içeriklere sahip olan mamaların paketinin açılmasını takip eden süreçten tüketilmesi gerektiğini unutmayın. Muhafaza koşullarına dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.