Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

En Sağlıklı Köpek Maması Hangisi ?

01-02-2024 09:48
En Sağlıklı Köpek Maması Hangisi ?

Doğru bir köpek maması seçimi, köpeklerin mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için oldukça önemlidir. Mama seçimi yaparken de dikkat etmeniz gereken bir takım unsurlar vardır. Bu unsurlardan bazıları ise köpeğin yaşı, ırkı ve cinsiyetidir. Bu unsurlara dikkat ederek  sevimli  dostlarımızın damak zevkini de gözeterek seçimler yapmak daha doğru olacaktır. Köpeğiniz için en doğru mamayı seçerken ve beslenme düzenini oluştururken veterinere danışmayı da unutmayın.

Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek maması seçimi yaparken köpeğinizin yaşı, cinsi, tüy durumu, deri yapısı,rahatsızlıkları varsa özel durumu dikkate alınarak seçim yapılmalıdır. Köpeğiniz için uygun mamalar seçerek köpeğinizin sağlıklı beslenmesine ve yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olabilirsiniz.

Köpeğinize Uygun  Mama Nasıl Seçilir ?

İyi bir köpek maması köpeğinizin ihtiyaçlarını ne derece karşıladığı ile doğru orantılıdır. 

Yavru Köpekler gelişim sürecinde oldukları için, yavru köpek mamalarının besin değerleri daha yüksektir. Dolayısıyla yavru köpekler için de yavru köpeklere özel üretilmiş mamalar daha doğru bir seçimdir.


Yetişkin hareketli köpekler için yağ ve protein oranı yüksek mamalar daha uygunken yaşlı köpekler için ise eklemlerini destekleyecek içeriklere sahip mamalar tercih edilmelidir. Köpeğinizin ihtiyaçlarına göre mama seçerken, köpeğinizin alerjik durumunu da çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Köpeğinize alerji yapacak içeriğe sahip mamalar tercih edilmemelidir. Köpeğinizin sağlığını göz önünde bulundurarak en doğru mamayı seçmenizde veterineriniz size yol gösterebilir.


Köpek Mamasının İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Köpeğinize uygun, doğru bir mama aldığınızdan emin olabilmek için köpek maması içeriğine  mutlaka bakmalısınız. Köpek mamasının vitamin ve mineral  bakımından zengin olmasına, et oranının yüksek olmasına, protein oranının yüksek olmasına; tatlandırıcı, renklendirici, GDO, soya gibi maddelerin olmamasına dikkat etmelisiniz.


Köpek Mamasında Yağ Oranı Nasıl Seçilmeli?

Köpek mamaları, köpeklerin ihtiyaçlarına göre çok çeşitli ve çok farklı içeriklere sahiptir.  Köpeğinizin ırk,yaş,cinsiyet, kilo, vb. pek çok mevcut özelliklerine bakarak mama seçiminizi yapmanız gerekmektedir.Bununla birlikte köpeğinizin hareket durumuna da bakarak mama seçimi yapmanız daha doğru olacaktır. Eğer köpeğiniz çok hareketliyse yağ oranı yüksek mamalar tercih edebilirsiniz. Advance Kuzu Etli Sensitive Yetişkin köpek mamasının yağ oranı yüksek olmakla birlikte köpeğinizin güçlü kas yapısına sahip olmasına destek olacak protein içeriğine sahiptir.


Eğer daha çok evde vakit geçiren çok fazla enerji harcamayan bir köpeğiniz varsa yağ oranı düşük, kilo kontrolü yapabileceğiniz Hills Light Büyük Irk Tavuklu Yetişkin köpek mamasını tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte içinde bulundurduğu Omega-6 ve E vitamini ile köpeğinizin  daha parlak ve sağlıklı tüylere sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.