Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yavru Kedi Maması Kaç Aylık için Uygundur?

05-01-2024 14:12
Yavru Kedi Maması Kaç Aylık için Uygundur?

Kediler dünyaya geldikten sonra ihtiyacı olan bütün besin değerlerini anne sütünden almaktadır. Mümkünse en az 4 hafta boyunca annesini emmesi gerekir. Çünkü yavru kedilerinde yavru insan bebekleri gibi bağışıklık sistemi gelişmemiştir ve gelişimleri için gerekli olan vitamin ve mineralleri annesinin sütünden alması gerekmektedir. Annesini ememeyen, anne sütü ile beslenme imkanı olmayan yavru kediler ise yavru kediler için üretilen süt tozu ile beslenmektedir. Böylece yavru kedilerin yavaş yavaş kuru mamaya geçiş aşamaları başlar.

Kuru Mamaya Nasıl Alıştırılır? 


Yavru kediler  en az 4 hafta annesini emmesi gerekmektedir.  Mümkünse 1, 1,5  ay boyunca anne sütüyle beslenen kedilere kuru mama verilirken süt tozuyla karıştırılmasında veya mamanın ıslatılmasında hiçbir sorun yoktur. Böylece yavru kedi mamasını daha kolay yiyecek ve kuru mamaya geçişi kolaylaşacaktır.

Yavru Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?


Yavru kediler kuru mamaya alıştırılır iken dikkat etmemiz gereken bir takım hususlar vardır. Bu hususlardan en önemlisi ise kuru mamanın içeriğidir. Yavru kedilerin yetişkin kedilere göre ihtiyaç duydukları enerji yani bir nevi kalori miktarı daha fazla olduğu için yavru kedi mamasının protein,vitamin ve mineral değerlerinin zengin olmasına özen gösterilmelidir.


Bir diğer önemli husus ise kedi mamasının  yavru kedilere özel olması ve yavru kedilerin yiyebileceği oranda küçük olmasıdır.  Bu bakımdan Royal Canın Kitten Kedi Maması, yavru kedilerin ihtiyaç duyduğu besin değerlerini barındırmakla kalmayıp sindirim sistemini güçlendiren probiyotiklere de sahiptir. 



Petpal bünyesinde yavru kediler için birçok kedi maması bulundururken, kaliteli ve orjinal ürünlerle tüketici karşısına çıkıyor. Yavru kediler için mama alırken, kaliteden ödün vermemeli ve kedinizin sağlık durumuna göre olan mamaları seçmeli, düzenli veteriner kontrollerine de götürmelisiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.