Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Veterinerlere Göre 2024’ün En İyi 13 Köpek Maması

06-03-2024 17:50
Veterinerlere Göre 2024’ün En İyi 13 Köpek Maması
Köpek maması seçiminde, doğru marka ve doğru ürünün tercih edilmesi bir hayli zordur. Bu sebeple veterinerler; hangi mamayı tercih etmeliyim? Benzeri sorularla  çok karşılaşmaktadır. Peki ama geride bıraktığımız sene veterinerler en çok hangi köpek mamasını tavsiye etmiş olabilirler? Daha çok köpek maması 15 kg satışlarına ve marka tercihlerine göre bu seçeneklere ayrı ayrı değinmek yerinde bir karar olacaktır. 

En Çok Tercih Edilen Köpek Mamaları

Genel özelliklerine baktığımız zaman en iyi köpek maması tercihi sanıldığından daha zor olabilir. Çünkü, doğru köpek mamasının tercih edilmesi için, öncelikle marka ve köpeğin özelliklerinin ön plana çıkması gerekir. Doğru mamanın tercih edilmesi, doğru ürünlerin ön plana çıkması ve mama seçeneklerinin bir adım öne çıkması gibi pek çok değişken öne çıkar. Bu seçeneklere göre en çok tercih edilen en iyi köpek maması markalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Paw paw
  • Royal Canin
  • N&D
  • Hills Science Plan
  • Proplan
Bu listede ilk sırada hiç şüphesiz paw paw köpek maması 15 kg seçeneği gelmektedir. Köpeklerin büyük bir iştahla tükettiği bu mama 15 kg seçeneği ile de geride bıraktığımız sene içerisinde, en fazla satışı yapılan mamalar arasında yer alır. Ancak ProPlan köpek maması da veterinerler ve köpek sahipleri tarafından sıkça tercih edilen ve özellikle yüksek protein içeriği sayesinde, köpeklerin gelişimi için ideal olan bir diğer popüler seçenektir. ProPlan, köpek maması seçenekleri arasında, özellikle dengeli beslenme ve sağlıklı gelişim için en çok önerilen markalardan biridir.
Yukarıda listelenen markaların; köpek maması 15 kg ve yavru mamaları da hiç şüphesiz 2024 yılının en iyi köpek maması listesinde yer edinmeyi başarmaktadır. 

Doğru Köpek Maması Nasıl Bulunur?

Elbette ki, marka ve kaliteli köpek maması tercihinde son derece önemli olsa da tek kıstas değildir. Köpeğin özellikleri, damak tadı, protein ihtiyacı, yaşı, türü hatta aktif mevsim bile köpek maması tercihini doğrudan etkileyebilir. 
Bu sebepledir ki, başlangıçta hangi mamadan başlamanız gerektiğini veterinerinize sorabilirsiniz. Veterineriniz en iyi köpek maması seçenekleri arasında doğru olana ulaşmanızı sağlayacaktır. Daha sonra köpeğinize bağlı olarak farklı mama seçenekleri arasında tercihlerinizi değiştirmeniz mümkün olabilir. Biraz vakit geçtikten sonra, kendiliğinden köpeğinizin en fazla beğendiği mamalar kendiliğinden listelenmeye başlayacaktır. Kaliteli köpek mamasına ulaşmak için biraz zaman, biraz da gözlem gerekmektedir. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.